Current Affairs 16 June 2023

0
77
Current Affairs 16 June 2023
Current Affairs 16 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 16 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

16 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which state government is celebrating the ‘Beneficiary Festival’?
Ans. Government of Rajasthan

Ques 2. In which city the three-day G-20 development ministers’ meeting has been held initially?
Ans. Varanasi

Ques 3. Who has become the new President of the World Meteorological Organisation?
Ans. Abdullah Mandos

Ques 4. Which railway station has received the Eat Right Station certification in June 2023?
Ans. Guwahati Railway Station

Ques 5. Who has been given the command of the Indian Army’s number-1 women’s training battalion ‘The Mighty Chetak’ in Bengaluru?
Ans. Mandeep Virdi

Ques 6. Where has the Agni prime ballistic missile been successfully tested by DRDO?
Ans. Odisha

Ques 7. Where has Prime Minister Narendra Modi inaugurated the ‘National Training Conclave’?
Ans. New Delhi

Ques 8. Which country has set a target of making at least 30% women directors in major farms by 2030?
Ans. Japan

Ques 9. Madhya Pradesh government has increased the assistance amount for farmers from Rs.4000 to how much per year? ,
Ans. Rs 6000

Ques 10. The Rajasthan Meteorological Department has issued an alert for which extremely severe cyclonic storm?
Ans. Biperjoy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here