Current Affairs 15 June 2023

0
102
Current Affairs 15 June 2023
Current Affairs 15 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 15 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

15 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which ex-serviceman, popularly known as ‘Nathula Tiger’ in the Indian Army, has passed away?
Ans. Colonel Bishan Singh Rathore

Ques 2. Who won the Women’s French Open 2023?
Ans. Inga Swiatec

Ques 3. Which state’s ‘Ishad’ mango has been given GI tag?
Ans. Karnataka

Ques 4. When is the ‘Russian Language Day’ celebrated?
Ans. June 06

Ques 5. Who has become the first Indian Prime Minister to address the US Congress twice?
Ans. Narendra Modi

Ques 6. According to Greenpeace India’s report, ‘Spare the Air’, which city of Rajasthan ranks third among the 11 major cities of India in terms of air pollution?
Ans. Jaipur

Ques 7. NHPC has tied up with which state government to set up a ‘pumped hydroelectric power project’?
Ans. Maharashtra

Ques 8. The 12th edition of joint military exercise ‘Ex Ekuverin’ between the national defense forces of India and which country has started?
Ans. Maldives.

Ques 9. In which state the ‘Supreme Audit Institution-20’ (SAI20) has started?
Ans. Goa

Ques 10. Where was the Squash World Cup held in 2023?
Ans. Chennai

Ques 11. The Rajasthan government will provide loan up to what amount to the farmers for construction of houses on their farms?
Ans. Rs 50 lakh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here