Current Affairs 14 June 2023

0
101
Current Affairs 14 June 2023
Current Affairs 14 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 14 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

14 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Where has the first ‘National Testing Conference’ been inaugurated by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. New Delhi

Ques 2. Who has been appointed as the new Director General of Border Security Force (BSF)?
Ans. Nitin Agarwal

Ques 3. Where will the biggest trauma center of Rajasthan be built?
Ans. All India National Institute of Medical Sciences (AIIMS), Jodhpur

Ques 4. When is World Child Labor Prohibition Day celebrated?
Ans. June 12

Ques 5. Where was the secret meeting of the world’s intelligence chiefs held recently?
Ans. Singapore

Ques 6. Which country’s former President has been indicted in the case of classified documents?
Ans. America

Ques 7. Who has been elected as the Chairman of the Board of Governors of the International Air Transport Association?
Ans. Peter Albers

Ques 8. For the purpose of promotion of sports, the state government has given financial approval for setting up how many sports academies in the state?
Ans. 7

Ques 9. Actor Mangal Dhillon passed away at the age of 64 after battling cancer. Who is he related to?
Ans. entertainment

Ques 10. In which country the world’s most powerful ‘hypersonic wind tunnel’ has been opened?
Ans. China

Ques 11. Which state/UT has presented the ‘Green Champion Awards 2022’?
Ans. Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here