Current Affairs 06 June 2023

0
73
Current Affairs 06 June 2023
Current Affairs 06 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 06 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

06 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. ‘Edgars Reckevic’ has been elected as the President of which country?
Ans. Latvia

Ques 2. Which suburb of Australia has been renamed as ‘Little India’?
Ans. Harris Park

Ques 3. Where was the Arctic military of NATO organized?
Ans. Finland

Ques 4. In which country is the Vladivostok port, which was in news, located?
Ans. Russia

Ques 5. What is the target date for Srinagar to achieve Smart City status?
Ans. June 2024

Ques 6. Which element has been isolated from the soil of the Moon by the scientists?
Ans. to oxygen

Ques 7. Which Airways has been named the Greenest Airline of 2023? ,
Ans. Etihad Airways

Ques 8. Which country has won the title of ‘Hockey Junior Asia Cup’?
Ans. India

Ques 9. Who was honored with the ‘International Booker Prize 2023’?
Ans. Georgy Gospodinov

Ques 10. Between which two cities the first Vande Bharat Express train of Uttarakhand has started?
Ans. Delhi-Dehradun

Ques 11. Who broke Don Bradman’s 93-year-old record to become the fastest batsman to achieve the feat at Lord’s?
Ans. Ben Duckett

Ques 12. On which satellite has China announced to send humans by 2030?
Ans. on the moon

Ques 13. Which country’s President has approved a new strict anti-gay law? ,
Ans. Uganda

Ques 14. Who has won the bid to host IUCN’s ‘World Conservation Congress’ in 2025?
Ans. UAE.

Ques 15. Who took oath as the President of Turkey?
Ans. Recep Tayyip Erdogan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here