Sunday, October 19, 2025
Home Blog Page 9

HAL Diploma Technician Recruitment 2025

0
HAL Diploma Technician Recruitment 2025
HAL Diploma Technician Recruitment 2025

HAL Diploma Technician Recruitment 2025

HAL Diploma Technician Recruitment 2025: Hindustan Aeronautics Recruitment 2025 announce the post of Diploma Technician.  Some Key points are defined below, giving you complete information about this exam. 

Important Dates:-

  • Date Of Starting: 24 April 2025
  • Date Of End: 07 May 2025

Total Vacancies:-

  • 16 Vacancies
  • S.No. Post Name Vacancy
    1. Diploma Technician (Electronics) 13
    2. Diploma Technician (Electrical) 02
    3. Diploma Technician (Mechanical) 01
    Total 16

Hindustan Aeronautics Limited Vacancies 2025: Selection Process

  • Written Test
  • Document Verification
  • Check official Notification

Age Limit:-

  • Maximum Age Is : 28 Years

Pay Scale:-

  • Pay Salary: Rs. 23,000/-

Qualification:-

  • Diploma
  • Check Official Notification

Application Fee:-

  • For SC / ST Candidate: Rs. 200/-
  • For OBC / General Candidate: Nl

Job Location: 

  • Across India

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • All Degrees
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card

Official Website: HAL

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: HAL Recruitment 2025 – Apply Online, HAL Recruitment 2025 for engineers, HAL Recruitment 2025 Bangalore, HAL Apprenticeship 2025, HAL official website.

BARC JRF Recruitment 2025

0
BARC JRF Recruitment 2025
BARC JRF Recruitment 2025

BARC JRF Recruitment 2025

BARC JRF Recruitment 2025: Bhabha Atomic Research Centre 2025 announce the post of Junior Research Fellowships. Some essential points are defined below, giving you complete information about this exam.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 28 April 2025
  • Date Of End: 19 May 2025

Total Vacancies:-

  • 105 Vacancies

Vacancies Details:-

S.No. Post Name Vacancies
1. Junior Research Fellowships (JRF) 105

 

Bhabha Atomic Research Centre 2025: Selection Process

  1. Interview
  2. Check Official Notification

Age Limit:-

  • Maximum Age is: 28 Years

Age Relaxation:-

  • SC / ST Candidate: 05 Years
  • OBC Candidate: 03 Years

Qualification:-

  • B.Sc / M.Sc
  • MS / BS
  • Check Official Notification

Pay Scale:-

  • Pay Salary:- Rs. 37,000 – 42,000 /-

Job Location: 

  • India

Application Fee:-

  • For Women / SC / ST Candidates: Nil
  • For All Other Candidates: Rs. 500/-

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • Degree
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card, Birth Certificate

Official Website:- BARC

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Barc jrf jobs notification 2025 pdf, Barc jrf jobs notification 2025 last date, Barc jrf jobs notification 2025 apply online, Barc jrf jobs notification 2025 maharashtra.

Current Affairs 25 April 2025

0
Current Affairs 25 April 2025
Current Affairs 25 April 2025

Current Affairs 25 April 2025

Current Affairs 25 April 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

25 April 2025 Current Affairs

Ques 1. In which northeastern state of India, Khongjom Day has been celebrated?
Ans. Manipur

Ques 2. In which state was the International Buddhist Conference organized?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 3. What position has India secured in the medal tally at the ISSF World Cup Shooting 2025 in Peru?
Ans. Third

Ques 4. What is the percentage growth in the core sector in March in the financial year 2024-2025?
Ans. 3.8%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Exim Bank Recruitment 2025

0
Exim Bank Recruitment 2025
Exim Bank Recruitment 2025

Exim Bank Recruitment 2025

Exim Bank Recruitment 2025: India Exim bank 2025 announce the post of Chief Manager, Deputy Manager, Management Trainee. Some essential points are defined below, giving you complete information about this exam.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 22 March 2025
  • Date Of End: 25 April 2025

Total Vacancies:-

  • 28 Vacancies

Vacancies Details:-

S.No. Post Name Vacancies
1. Chief Manager 1
2. Deputy Manager 5
3. Management Trainee 22
Total 28 

 

India Exim bank 2025: Selection Process

  1. Online Test
  2. Personal Interview
  3. Check Official Notification

Age Limit:-

  • S.No. Post Name Maximum Age
    1. Chief Manager 40 Year
    2. Deputy Manager  30 Year
    3. Management Trainee 28 Year

Qualification:-

  • S.No. Post Name Qualification
    1. Chief Manager LLB, MBA, Graduation
    2. Deputy Manager
    3. Management Trainee MCA, Degree, Post Graduation
  • Check Official Notification

Pay Scale:-

S.No. Post Name Salary
1. Chief Manager Rs. 65,000 /-
2. Deputy Manager Rs. 48,480 to 85,920 /-
3. Management Trainee Rs. 85,920 to 1,05,280

 

Job Location: 

  • India

Application Fee:-

  • For EWS / SC / ST Candidates: Rs.100/-
  • For OBC / UR Candidates: Rs. 600/-

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • Degree
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card, Birth Certificate

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags:  EXIM Bank Previous Year Question Paper,  EXIM Bank Management Trainee Salary,  Exim Bank MT Notification 2025, EXIM Bank salary.

Current Affairs 24 April 2025

0
Current Affairs 24 April 2025
Current Affairs 24 April 2025

Current Affairs 24 April 2025

Current Affairs 24 April 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

24 April 2025 Current Affairs

Ques 1. Who has launched the NSDC-PDEU centre offering 40 skill courses in Gandhinagar, Gujarat?
Ans. Jayant Chaudhary

Ques 2. Which player has created history by scoring the most 50+ runs in IPL?
Ans. Virat Kohli

Ques 3. Who has won two awards from UIDAI for his excellent work in Aadhaar verification
Ans. Meghalaya

Ques 4. Where has the thrilling air show of the famous Surya Kiran Aerobatic Team of the Indian Air Force been held?
Ans. Bihar

Ques 5. India’s leather and non-leather footwear exports have seen a significant increase of about how many percent in the financial year 2024-25 (FY25)?
Ans. 25 percent

Ques 6. Crisil has estimated India’s GDP percentage to be what percent in the financial year 2026
Ans. 6.5

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 23 April 2025

0
Current Affairs 23 April 2025
Current Affairs 23 April 2025

Current Affairs 22 April 2025

Current Affairs 23 April 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

23 April 2025 Current Affairs

Ques 1. Which party will not contest the upcoming Delhi Mayor election?
Ans. Aam Aadmi Party

Ques 2. Chief Minister of which state Revanth Reddy formally launched the Bhu Bharati Revenue Portal in Hyderabad?
Ans. Telangana

Ques 3. India’s first satellite Aryabhatta has completed how many years?
Ans. 35 years

Ques 4. Who has inaugurated the Athlete Passport Management Unit at the National Dope Testing Laboratory in New Delhi?
Ans. Dr. Mansukh Mandaviya

Ques 5. Which Indian batsman has been awarded the ICC Men’s Player of the Month award for March 2025?
Ans. Shreyas Iyer

Ques 6. Gujarat has reduced the Electronic Motor Vehicle Tax from 6% to how many percent to promote green mobility?
Ans. 01%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 22 April 2025

0
Current Affairs 22 April 2025
Current Affairs 22 April 2025

Current Affairs 22 April 2025

Current Affairs 22 April 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

22 April 2025 Current Affairs

Ques 1. Jawaharlal Nehru Planetarium in Bengaluru celebrated which anniversary of the launch of India’s first satellite Aryabhata?
Ans. 50th

Ques 2. Which medal has Himanshu Jakhar won for the country in the U-18 Asian Athletics?
Ans. Gold

Ques 3. Which international city has officially declared April 14 as ‘Dr. B.R. Ambedkar Day’?
Ans. New York

Ques 4. Which is the law in the US that requires foreign nationals to register within 30 days?
Ans. Alien Act

Ques 5. Two leopards have been shifted from Kuno National Park and left in which sanctuary?
Ans. Gandhi Sagar Sanctuary

Ques 6. India’s trade deficit with China has increased to a record billion dollars in the financial year 2024-25?
Ans. 99.2 billion dollars

Ques 7. Which state of India ranks top in Geographical Indication (GI) tagging?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. Which team won the ISL 2024-25 title?
Ans. Mohun Bagan Super Giant

Ques 9. Which Indian bank has relaunched its special “Amrit Vrishti” FD scheme?
Ans. State Bank of India

Ques 10. Where will the 9th Global Technology Conference be held in 2025?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 18 April 2025

0
Current Affairs 18 April 2025
Current Affairs 18 April 2025

Current Affairs 18 April 2025

Current Affairs 18 April 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

18 April 2025 Current Affairs

Ques 1. Which country’s former President Ollanta Humala has been sentenced to 15 years in jail in a money laundering case?
Ans. Peru

Ques 2. RBI has cut interest rates by how much percent
Ans. 0.25%

Ques 3. Railway Minister has announced Kavach 5.0 system to increase Mumbai local services by how much percent?
Ans. 30%

Ques 4. The Trump government of America has stopped the fund of 2 billion 30 million dollars to which university?
Ans. Harvard University

Ques 5. Where will IIM Ahmedabad open its first foreign council?
Ans. Dubai

Ques 6. Which Asian country has seen a decline in population for the 14th consecutive year?
Ans. Japan

Ques 7. Who has been elected as the Vice President of All India Ophthalmology Committee
Ans. Dr. Mohan Rajan

Ques 8. External Affairs Minister Dr. S. Jaishankar inaugurated the 9th edition of the three-day Global Technology Summit at?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 17 April 2025

0
Current Affairs 17 April 2025
Current Affairs 17 April 2025

Current Affairs 17 April 2025

Current Affairs 17 April 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

17 April 2025 Current Affairs

Ques 1. Who has launched major development projects in Narmada, Gujarat?
Ans. Dr. S Jaishankar

Ques 2. Who has been elected as the chairman of the ICC Men’s Cricket Committee?
Ans. Sourav Ganguly

Ques 3. Which foundation day has Himachal Pradesh celebrated?
Ans. 78th

Ques 4. Which kingdom has launched ‘AI Rising Grand Challenge’ to solve public sector issues?
Ans. Telangana

Ques 5. India has exported goods and services worth how many billion dollars in the financial year 2024-25?
Ans. $ 820 billion

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 16 April 2025

0
Current Affairs 16 April 2025
Current Affairs 16 April 2025

Current Affairs 16 April 2025

Current Affairs 16 April 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

16 April 2025 Current Affairs

Ques 1. Who has inaugurated the All India Forensic Science Summit in New Delhi?
Ans. Amit Shah

Ques 2. India has been elected as a member of the expert group of which organization for the term 2025 2027
Ans. Isar

Ques 3. Where have Maha Vishuba Sakranti and Pana Sakranti been celebrated as the beginning of the New Year?
Ans. Odisha

Ques 4. What position has the Indian shooting team secured in the medal tally of the ISSF World Cup?
Ans. Second

Ques 5. Which state police’s crime monitoring portal has won the SKOCH Award?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Who has been re-elected as the chairman of the ICC Men’s Cricket Committee?
Ans. Sourav Ganguly

Ques 7. An international youth conference has been organized to commemorate the completion of 50 years of the establishment of which state?
Ans. Sikkim

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.