Tuesday, October 21, 2025
Home Blog Page 15

RRC NR Sports Quota Recruitment 2025

0
RRC NR Sports Quota Recruitment 2025
RRC NR Sports Quota Recruitment 2025

RRC NR Sports Quota Recruitment 2025

RRC NR Sports Quota Recruitment 2025: Northern Railway Recruitment 2025 announce the post of Sports Quota Group D. Some essential points are defined below, giving you complete information about this exam. Read All Details Carefully.

Important Dates:-

  • Date Of Stating: 09 February 2025
  • Date Of End: 09 March 2025

Total Vacancies:-

  • 38 Vacancies

Northern Railway Vacancies 2025: Selection Process

  1. Sports Trials
  2. Document Verification
  3. Medical Examination
  4. Check Official Notification

Age Limit:-

  • Minimum Age is = 18 Years
  • Maximum Age is = 25 Years

Qualification:-

  • 10th
  • 12th / Graduation With Certificate
  • Check Official Notification

Application Fee:-

  • For OBC  / EWS / General Candidate = Rs. 500/-
  • For SC / ST / All Women / PWD = Rs. 250/-

Job Location: 

  • Across India

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • All Degrees
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card

Official Website: RRC NR

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Railway Sports Quota Recruitment 2025, Rrc northern railway sports quota jobs notification 2025 online, Rrc northern railway sports quota jobs notification 2025 result, Nrrms recruitment 2025 notification, National rural development and recreation mission notification 2025, railway sports quota recruitment 2024-25.

Current Affairs 11 February 2025

0
Current Affairs 11 February 2025
Current Affairs 11 February 2025

Current Affairs 11 February 2025

Current Affairs 11 February 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

11 February 2025 Current Affairs

Ques 1. US decided to exit from which institution?
Ans. UNHRC

Ques 2. Who has been appointed MD of Chennai Petroleum Corporation Limited?
Ans. H Shankar

Ques 3. On which date is ‘World Nutella Day’ celebrated across the world every year?
Ans. 05 February

Ques 4. The Union Cabinet has approved the extension of the tenure of the National Safai Karamchari Commission-NCSK for how many years?
Ans. 3 years

Ques 5. In which category did Lovlina Borgohain win the gold medal in the 38th National Games?
Ans. 75 kg

Ques 6. What percentage share has been allocated to health in Budget 2025–26?
Ans. 1.97

Ques 7. Which has become China’s highest-grossing film, earning over 5.8 billion yuan?
Ans. “Neza 2”

Ques 8. Which state government has approved the Drone Promotion and Industry Policy 2025?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 9. Where has the 2025 Free-style Chess Grand Slam competition started?
Ans. Germany

Ques 10. Where was the BIMSTEC Youth Summit 2025 organized?
Ans. Gandhinagar

Ques 11. At present, India’s fertilizer production capacity has reached how many lakh metric tonnes?
Ans. 315 lakh metric tonnes

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 08 February 2025

0
Current Affairs 08 February 2025
Current Affairs 08 February 2025

Current Affairs 08 February 2025

Current Affairs 08 February 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

08 February 2025 Current Affairs

Ques 1. Where did NITI Aayog organize a one-day national workshop on Circular Economy?
Ans. Jaipur, Rajasthan

Ques 2. The centre to be set up in Rewa, Madhya Pradesh belongs to which species?
Ans. White Tiger

Ques 3. In January 2025, India’s GST collection has reached how many lakh crores?
Ans. 1.96 lakh crore

Ques 4. Where will the upcoming Aero India 2025 be held?
Ans. Bengaluru

Ques 5. Which is the only school in the Northeast to get a ‘Green School’ rating in India?
Ans. PM Shri School, Namchi, Sikkim

Ques 6. Who has won the prestigious Tata Steel Masters 2025 title?
Ans. R Praggnanandhaa

Ques 7. Indian Army has partnered with whom to develop bamboo-based composite bunkers?
Ans. IIT Guwahati

Ques 8. Where will the upcoming Delhi International Leather Expo 2025 be held?
Ans. Yashobhoomi

Ques 9. The Government of India has made Quality Control Orders (QCO) mandatory for how many products?
Ans. More than 150

Ques 10. Which state has constituted a five-member committee to draft a Uniform Civil Code for the state?
Ans. Gujarat Government

Ques 11. Where has the 38th Surajkund International Crafts Fair been organized?
Ans. Faridabad

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 07 February 2025

0
Current Affairs 07 February 2025
Current Affairs 07 February 2025

Current Affairs 07 February 2025

Current Affairs 07 February 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

07 February 2025 Current Affairs

Ques 1. Who has inaugurated the 8th Global Bengal Business Summit?
Ans. Mamata Banerjee

Ques 2. Who set the record for the total time spent in space by a female astronaut, surpassing Peggy Whitson’s record?
Ans. Sunita Williams

Ques 3. Which state government has formed a five-member committee to draft the UCC?
Ans. Gujarat

Ques 4. Where will the first AI University in India be established?
Ans. Maharashtra

Ques 5. In February 2025, which state has become the first state in India to implement the ‘Right to Dignified Death’?
Ans. Karnataka

Ques 6. Who has inaugurated the NIELIT Centre of Excellence in Chip Design in Noida?
Ans. S. Krishnan

Ques 7. Who has been appointed as the new Chief Justice of the High Court of Himachal Pradesh?
Ans. Justice Gurmeet Singh Sandhawalia

Ques 8. Where was the White Tiger Breeding Centre opened?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 9. Which village in Kutch district of Gujarat has been declared a biodiversity heritage?
Ans. Guneri

Ques 10. What percentage of India’s digital economy will contribute to the national income by the end of 2024-25?
Ans. 13.42%

Ques 11. Who has launched the Watershed Yatra in hybrid mode?
Ans. Shivraj Singh Chouhan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 06 February 2025

0
Current Affairs 06 February 2025
Current Affairs 06 February 2025

Current Affairs 06 February 2025

Current Affairs 06 February 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

06 February 2025 Current Affairs

Ques 1. Indian Railways has launched a track of more than how many kilometers?
Ans. 23000

Ques 2. How much depreciation was recorded in the rupee after Trump’s tariff?
Ans. 49 paise

Ques 3. When did the 13th edition of the India-Maldives joint military exercise ‘Ekuverin’ begin?
Ans. 2 February 2025

Ques 4. Which mode of transport earns the highest revenue among transport services in India?
Ans. Road transport

Ques 5. What is India’s GDP growth rate forecast for FY 2025?
Ans. Growth rate 6.4%

Ques 6. Where has the 24th Medlab Middle East exhibition started?
Ans. Dubai

Ques 7. India’s manufacturing PMI reached the fastest export growth in how many years in January 2025?
Ans. 14 years

Ques 8. What is the capital expenditure target set by the government for FY 2025-26?
Ans. ₹11.21 lakh crore

Ques 9. Which neighbouring country of India recently celebrated its 77th foundation day?
Ans. Sri Lanka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Central Bank Credit Officer Recruitment 2025

0
Central Bank Credit Officer Recruitment 2025
Central Bank Credit Officer Recruitment 2025

Central Bank Credit Officer Recruitment 2025

Central Bank Credit Officer Recruitment 2025: Central Bank of India Recruitment 2025 announce the post of Credit Officer. Some essential points are defined below, giving you complete information about this examination.

Important Dates:-

  • Date Of Starting: 30 January 2025
  • Date Of End: 20 February 2025

Total Vacancies:-

  • 1000 Vacancies
  • S.No. Category Vacancy
    1. UR 405
    2. OBC 270
    3. SC 150
    4. EWS 100
    5. ST 75
    Total 1000

Central Bank of India Vacancies 2025: Selection Process

  • Online  Exam
  • Interview
  • Document Verification
  • Check official Notification

Age Limit:-

  • Minimum Age Limit: 20 Years
  • Maximum Age Limit: 30 Years

Pay Scale:-

  • Pay Salary: Rs. 48,480 – 85,920 /-

Qualification:-

  • Graduation
  • Degree
  • Check Official Notification

Application Fee:-

  • For PWD / SC / ST Candidate = Rs. 150/- 
  • For OBC / EWS / GEN Candidate = Rs. 750/- 

Job Location: 

  • Across India

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • Degree
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card

Central Bank of India Vacancies 2025: Exam Pattern

S.No. Subject Name No. Of Question No. Of Marks
1. English Language 50 Question 50 Marks
2. Reasoning Ability 50 Question 50 Marks
3. Professional Knowledge 50 Question 50 Marks
4. Quantitative Aptitude 50 Question 50 Marks
Total 200 Questions 200 Marks

 

Official Website: CBI

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Central bank of india credit officer jobs notification 2025 pdf, Central bank of india credit officer jobs notification 2025 apply online, Central bank of india credit officer jobs notification 2025 apply,  Central Bank of India Safai Karamchari, CBI net banking.

Current Affairs 02 & 03 February 2025

0
Current Affairs 02 & 03 February 2025
Current Affairs 02 & 03 February 2025

Current Affairs 02 & 03 February 2025

Current Affairs 02 & 03 February 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

02 & 03 February 2025 Current Affairs

Ques 1. Who has resigned from the post of Chief Executive Officer of International Cricket Council-ICC?
Ans. Geoff Allardice

Ques 2. Where has the World Book Fair 2025 started?
Ans. Delhi

Ques 3. Which foundation day did the Indian Coast Guard celebrate on 1 February 2025?
Ans. 49th

Ques 4. Where has the Bharat Mahotsav 2025 festival been organized?
Ans. Delhi

Ques 5. Which company has developed India’s first ‘hydrogen-transport pipe’?
Ans. Tata Steel

Ques 6. In which country 1 lakh 33 thousand 635 cases of respiratory infection have been registered?
Ans. Romania

Ques 7. Which city has been declared the second capital of the state by the Assam state government?
Ans. Dibrugarh

Ques 8. Which state has approved a pilot study for controlled cannabis cultivation?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 9. Scientists of which country have developed a new technology method for early detection of Alzheimer’s?
Ans. China

Ques 10. Who has won the Chandigarh mayor election?
Ans. Harpreet Kaur Babla

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

Current Affairs 01 February 2025

0
Current Affairs 01 February 2025
Current Affairs 01 February 2025

Current Affairs 01 February 2025

Current Affairs 01 February 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC. 

01 February 2025 Current Affairs

Ques 1. India’s Gross Tax Revenue (GTR) is estimated to grow by 10.8% to how many lakh crore rupees in the financial year 2023-24?
Ans. Rs 38.40 lakh crore

Ques 2. Which state has become the first to implement UCC?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. Who was named ICC Women’s ODI Cricketer of the Year in 2024?
Ans. Smriti Mandhana

Ques 4. Which state in India has become the first to start a rural cricket league?
Ans. Bihar

Ques 5. Who did India award the Pravasi Bharatiya Samman to?
Ans. Christine Carla Kangalu

Ques 6. Which country has issued an executive order banning the creation of a central bank digital currency?
Ans. America

Ques 7. Where has India started its new consulate?
Ans. Bangladesh

Ques 8. Which country declared 2025 as the Year of the Community?
Ans. UAE

Ques 9. Where has Bharat Parv 2025 festival been organized?
Ans. Delhi

Ques 10. Which state’s tableau has got the first place in the ‘People’s Choice Award Category’ in the Republic Day 2025 parade?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. ‘International Saraswati Mahotsav’ has been organized in which state?
Ans. Haryana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Current affairs january 2025, Current affairs january 2025 pdf, Current affairs january quiz, Current affairs january 2022, Current affairs january pdf, Current affairs january 2021.

CMRL Manager Recruitment 2025

0
CMRL Manager Recruitment 2025
CMRL Manager Recruitment 2025

CMRL Manager Recruitment 2025

CMRL Manager Recruitment 2025: Chennai Metro Rail Limited Recruitment 2025 announce the post of Assistant Manager (Civil). Some points are defined below, giving you complete information about this exam. 

Important Dates:-

  • Date Of Starting: 08 January 2025
  • Date Of End: 10 February 2025

Total Vacancies:-

  • 08 Vacancies

Chennai Metro Rail Limited Vacancies 2025: Selection Process

  • Interview
  • Medical Examination
  • Check official Notification

Age Limit:-

  • Maximum Age Is : 30 Years

Pay Scale:-

  • Pay Salary: Rs. 62,000 /-

Qualification:-

  • B.E. / B.Tech in Civil
  • Check Official Notification

Job Location: 

  • Chennai

Application Fee:-

  • For General / OBC Candidate: Rs. 300 /-
  • For ST / SC /  Candidate: Rs. 50/-

Require Document:-

  • Passport Size Photo
  • Signature
  • Degree
  • Identity Document= Aadhar Card, Pan Card

Official Website: CMRL

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Cmrl assistant manager notification 2025 syllabus, Cmrl assistant manager notification 2025 salary, Cmrl assistant manager notification 2025 last date, Cmrl assistant manager notification 2025 date, Cmrl assistant manager notification 2025 apply online.