31 March 2022 Current Affairs

0
66
31 March 2022 Current Affairs
31 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

31 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 31 March 2022 

Ques 1. RBI Governor Shaktikanta Das has recently dedicated an ink manufacturing unit “Varnika” at which place?
Ans. Mysore

Ques 2. Which state celebrates its foundation day on 30 March every year in the country?
Ans. Rajasthan

Ques 3. Who has been fined Rs 5 lakh for violating Securities and Exchange Board of India rules?
Ans. Axis Bank

Ques 4. Who has launched the book “Corona Studies Series” for the needs of the readers during the lockdown?
Ans. National Book Trust

Ques 5. Which film won the best film award at the 94th Academy Awards?
Ans. coda

Ques 6. (Tata Consultancy Services ) TCS has partnered with which IIT to launch M Tech in Industrial AI?
Ans. IIT Madras

Ques 7. Which space agency will launch “Dragon XL” into space by SpaceX’s largest rocket Falcon Heavy?
Ans. NASA

Ques 8. Who is featured at the TIME100 Impact Awards 2022?
Ans. Deepika Padukone

Ques 9. Balikatan 2022 is a military exercise of the US Army with which country?
Ans. Philippines

Ques 10. Where has RBI Governor Shaktikanta Das inaugurated RBIH?
Ans. Bangalore

Ques 11. Who has topped in terms of per capita income?
Ans. Sikkim

Ques 12. Which actress has won the “Best Actress in a Leading Role” award at the 94th Oscar Awards 2022?
Ans. Jessica Chastain

Ques 13. Who has topped the Export Preparedness Index released by NITI Aayog?
Ans. Gujarat

Ques 14. Which nation did foreign minister Wang Yi has visited India?
Ans. China

Ques 15. Which IIT ( Indian Institute of Technology) has set up Policy Center along with AquaMAP Water Management?
Ans. IIT Madras

Ques 16. Rushikulya beach, which is known for the mass nesting of endangered Olive Ridley turtles, is located in which state?
Ans. Odisha

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here