30 November 2021 Current Affairs

0
166
30 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

30 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 30 November 2021 

Ques 1. Which state’s tribal woman and ASHA worker Matilda Kullu has been included in the Forbes list of the most powerful women in the world?
Ans. Odisha

Ques 2. Ahmed Nasir Al Raisi of UAE has been appointed as the new chief of which police organization?
Ans. Interpol

Ques 3. Which organization has designated the Covid-19 variant B.1.1529 as “Worrying”?
Ans. World Health Organization

Ques 4. Minister of State for AYUSH, who organized Ayurveda Parv-2021 Inaugurated the day program?
Ans. Munjpara Mahedrabhai

Ques 5. Delhi government has announced to add Kartarpur Sahib in Pakistan and “Velankanni Church” located in which state in the “Mukhyamantri Teerth Yatra Yojana”?
Ans. Tamilnadu

Ques 6. Who has published its report on the “Multidimensional Poverty Index” of India?
Ans. policy commission

Ques 7. When is the “International Day of unity with the Palestinian People” observed?
Ans. 29 November

Ques 8. At which place, a group of companies working in the field of tourism has safely landed the Airbus A-340 for the first time?
Ans. Antarctica

Ques 9. What is the name of the new COVID-19 variant found in South Africa for the first time, classified as a Variant of Concern by WHO?
Ans. omicron

Ques 10. For the first time in India, which state has deployed a hybrid e-VTOL drone to deliver medicines to a remote primary health center?
Ans. Meghalaya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here