29 October 2021 Current Affairs

0
65
29 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

29 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 29 October 2021

Ques 1. In which state has it been decided to set up 34 children-friendly police stations?
Ans. Odisha

Ques 2. Who has got the National Film Award for Best Educational Film 2021?
Ans. Syed Sultan Ahmed

Ques 3. Name the Union Civil Aviation Minister, who has been inaugurated the first direct flight on the Shillong-Dibrugarh sector.
Ans. Jyotiraditya Scindia

Ques 4. In which state of India will the National Tribal Dance Festival be organized from 28 to 30 October?
Ans. Chhattisgarh

Ques 5. Anita Anand of Indian origin has recently become the new Defense Minister of which nation?
Ans. Canada

Ques 6. The name of how many players including Neeraj Chopra has been proposed by the National Sports Award Committee for the Major Dhyan Chand Khel Ratna Award 2021?
Ans. 11

Ques 7. Which space agency has detected a planet outside our galaxy for the first time?
Ans. NASA

Ques 8. Kalyan Kumar has been appointed as the new executive directorial of which bank?
Ans. Punjab National Bank

Ques 9. Which company National Skill Development Corporation has launched Skill India Impact Bond?
Ans. British Asian Trust

Ques 10. Prime Minister Narendra Modi has been launched “Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission” in which town of Uttar Pradesh?
Ans. Varanasi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here