29 November 2021 Current Affairs

0
106
29 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

29 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 November 2021 

Ques 1. In which state DBT-National Brain Research Center has developed the world’s first multimodal brain imaging data and analytics?
Ans. Haryana

Ques 2. Which ministry has organized a three-day International Tourism Mart in Kohima, Nagaland?
Ans. Ministry of Tourism

Ques 3. The Union Cabinet has extended the National Apprenticeship Training Scheme for how many years?
Ans. 5 year

Ques 4. Ministry has released a new series of Wages Rate Index with the base year 2016?
Ans. labor Ministry

Ques 5. According to statistics, the total debt and liabilities of Pakistan have exceeded how many trillion Pakistani rupees?
Ans. 50.5 trillion

Ques 6. For which scheme the Government of India has allocated more than Rs 10000 crore?
Ans. MGNREGA Scheme

Ques 7. India, Maldives, and which country have organized the 15th edition of the trilateral Coast Guard exercise “Dosti”?
Ans. Sri Lanka

Ques 8. Supporting India against climate change, which country has announced 1.2 billion euros for India’s assistance?
Ans. Germany

Ques 9. Israel has signed a defense agreement with which country for security cooperation and future arms sales?
Ans. Morocco

Ques 10. Indian Air Force received two Mirage 2000 fighter jets from which country at Gwalior airbase?
Ans. France

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here