29 December 2021 Current Affairs

0
406
29 December 2021 Current Affairs
29 December 2021 Current Affairs

Current Affairs

29 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 December 2021 

Ques 1. Kamlesh Gandhi, CMD of MAS Financial Services has been appointed as the new co-chairman of which council?
Ans. Finance Industry Development Council

Ques 2. Which payment bank has partnered with MoneyGram to enable direct international fund transfer to the wallet?
Ans. Paytm Payments Bank

Ques 3. Which medal has India’s Aanchal Thakur won in the International Ski Federation Alpine Skiing Competition?
Ans. bronze medal

Ques 4. In which city Tamil Nadu has launched the dashboard monitoring system “CM Dashboard Tamil Nadu 360”?
Ans. Chennai

Ques 5. At what age has Desmond Tutu of South Africa, who fought against apartheid, died?
Ans. 90 years

Ques 6. The Central Government has constituted a panel to remove AFSPA from which state?
Ans. Nagaland

Ques 7. Which political party’s Rajya Sabha member Mahendra Prasad has passed away?
Ans. Janata Dul United

Ques 8. Scientists of which the University of Switzerland have discovered a new layer of human jaw muscles?
Ans. University of Basel

Ques 9. When has the United Nations celebrated the world’s first International Pandemic Preparedness Day?
Ans. 27 December

Ques 10. By which month has the central government extended the Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana?
Ans. March 2022

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here