29 August 2021 Current Affairs

0
33
29 August 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

29 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 August 2021

Ques 1. In which city of India did the Defense Minister inaugurate the stadium named after Neeraj Chopra?
Ans. Pune

Ques 2. DGCI lifted the ban on which jet after two and a half years?
Ans. Boeing 737

Ques 3. Which national helpline toll-free number has been issued for senior citizens?
Ans. 14567

Ques 4. In which countries did the four-day Malabar exercise start with India in the offshore region of Guam?
Ans. America, Australia, and Japan

Ques 5. Who inaugurated the renovated complex of Jallianwala Bagh Memorial on 28 August 2021?
Ans. Narendra Modi

Ques 6. Which ministerial post was not named in the cabinet formed by Malaysian Prime Minister Ismail Sabri?
Ans. Deputy Prime Minister

Ques 7. Recently, how many judges have been appointed in the Supreme Court?
Ans. 9 judges

Ques 8. Who took oath as the Governor of Manipur?
Ans. Sri La Ganesan

Ques 9. Wrestling Federation of India and who launched the Quest for Gold at Paris Olympics 2024 program to support the wrestling community?
Ans. Tata Motors

Ques 10. Which minister of Haryana started the sports competition under Khelo Haryana?
Ans. Sandeep Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here