29 April 2023 Current Affairs

0
124
29 April 2023 Current Affairs
29 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

29 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 29 April 2023 

Ques 1. Who has got the highest honor of Germany?
Ans. Angela Merkel

Ques 2. Which bank has partnered with RBI’s Innovation Hub?
Ans. Canara Bank

Ques 3. Which organization has been given the National Award for Real Estate?
Ans. Rajasthan Housing Board (RHB)

Ques 4. Which actress has received the Lata Deenanath Mangeshkar Award?
Ans. Vidya Balan

Ques 5. Which state government has set a target of having 100% electric vehicles in all its government departments?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Recently, Supreme Court and ESZ were in news. What is the recent development regarding restrictions on eco-sensitive zones?
Ans. ban completely lifted

Ques 7. Under whose chairmanship the State Level Sustainable Development Goal (SDG) Implementation and Monitoring Committee meeting has been organized?
Ans. Usha Sharma

Ques 8. Which state’s first Padma Shri winner Himanshu Mohan Chowdhary has passed away at the age of 84?
Ans. Tripura

Ques 9. Which company got Navratna status in April 2023?
Ans. Rail Vikas Nigam Limited

Ques 10. Where has Prime Minister Modi flagged off India’s first water metro project recently?
Ans. Kochi

Ques 11. Under the ‘Rajiv Gandhi Scholarship for Academic Excellence Scheme’, the income limit has been increased from Rs 8 lakh per annum to how much?
Ans. Rs 25 lakh and above per annum

Ques 12. India’s first Municipal Bond Index has been launched by?
Ans. National Stock Exchange

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here