28 March 2023 Current Affairs

0
147
28 March 2023 Current Affairs
28 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

28 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 28 March 2023 

Ques 1. For how long has the focused subsidy for the beneficiaries of Pradhan Mantri Ujjwala Yojana been extended?
Ans. 1 year

Ques 2. Who will be given Meeran Award for the year 2022-23 by Rajasthan Sahitya Akademi?
Ans. Rati Saxena

Ques 3. Where has the Government given approval to set up the Statue of Knowledge?
Ans. Latur, Maharashtra

Ques 4. Which district of Madhya Pradesh will have test tube animal baby for the first time under Rashtriya Gokul Mission?
Ans. Sagar

Ques 5. In which city the National Conference on “Biomass 3P – Pellet to Power to Prosperity” will be held?
Ans. North Delhi

Ques 6. Britain and which country have banned the TikTok app from the work phones of public servants?
Ans. France

Ques 7. Which kingdom government has released the disaster management policy?
Ans. Tamil Nadu.

Ques 8. According to the recently released report, at what place has India been placed in the list of billionaires of the world?
Ans. on the third place

Ques 9. The recently launched “OneWeb India-2 Mission” by ISRO is related to which country?
Ans. Britain

Ques 10. Who has been appointed as the ambassador of the Asian Hockey Federation Athletics?
Ans. Salima Tete

Ques 11. Rajasthan Tourism Development Corporation (RTDC) will provide what percentage discount to approved journalists, examinees of competitive examinations and employees on their stay in corporation’s hotels?
Ans. 50 percent

Ques 12. Where was the Reserve Bank’s Data Center and Cyber Security Training Institute inaugurated?
Ans. Bhubaneswar

Ques 13. Which authority launched the National Rabies Control Program (NRCP)?
Ans. Ministry of Health and Family Welfare

Ques 14. Which app has been banned by France and UK on the work phones of public employees?
Ans. Tiktok app

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here