28 December 2021 Current Affairs

0
174
28 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

28 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. Current Affairs

Current Affairs 28 December 2021 

Ques 1. Which space agency has successfully launched its new James Webb Telescope?
Ans. NASA

Ques 2. Which ministry has organized employment fairs across the country under Deendayal Upadhyaya Grameen Kaushalya Yojana?
Ans. Ministry of Rural Development

Ques 3. The National Book Trust under which ministry has announced 75 selected authors under the PM-YUVA mentorship scheme?
Ans. Ministry of Education

Ques 4. From which year the Prime Minister has announced to vaccinate the children of 18 years of Corona?
Ans. 15 years

Ques 5. After how many years of service, India’s first indigenously built missile corvette INS Khukri has been decommissioned?
Ans. 32 years

Ques 6. Which Union Road Transport Minister has launched India’s first “Intelligent Transport System”?
Ans. Nitin Gadkari

Ques 7. Which state C.M. Bhupendra Patel has launched the Gujarati version of the Indian multilingual micro-blogging site “Ku”?
Ans. Gujarat

Ques 8. Which team has won the title by defeating the Indian women’s team in the SAFF Under 19 Women’s Championship?
Ans. Bangladesh women’s team

Ques 9. Which state has distributed special COVID assistance of Rs.6,000 to newspaper hawkers?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Paytm Payments Bank has partnered with which company to send real-time money to Paytm Wallet users in India?
Ans. Moneygram

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here