28 April 2023 Current Affairs

0
172
28 April 2023 Current Affairs
28 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

28 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 28 April 2023 

Ques 1. Which operation has been started to evacuate the Indian nationals stranded in the country of Sudan?
Ans. Kaveri

Ques 2. Manamadurai pottery has got GI tag from which state?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. Who has been made a member of New York City’s Racial Justice Advisory Board?
Ans. Uday Tambar

Ques 4. Which is the first Indian state to prepare DNA database to identify unidentified dead bodies?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 5. Who launched the ‘Wheels on Web’ platform?
Ans. toyota

Ques 6. The world’s second-deepest blue hole has been revealed at 900 feet above?
Ans. mexico

Ques 7. Recently, in April 2023, the Border Roads Organization (BRO) has put up a signboard marking it as the country’s first village. what is its name ?
Ans. Mana Village

Ques 8. Where has SBI inaugurated its 4th Startup focused branch?
Ans. Mumbai

Ques 9. In which city was the G-20 Digital Economy Working Group meeting held recently?
Ans. Hyderabad

Ques 10. Where has India’s first water metro service started in the state of Kerala?
Ans. Kochi

Ques 11. In April 2023, which IIT has developed ‘time bomb’ liquid marble with nanoclay for controlled drug delivery?
Ans. IIT Guwahati

Ques 12. Who has taken over as the Secretary of DPIIT?
Ans. Rajesh Kumar Singh

Ques 13. To which country the Asian Development Bank will give a loan of 23 crores for flood rehabilitation?
Ans. Bangladesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here