27 March 2022 Current Affairs

0
308
27 March 2022 Current Affairs
27 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 March 2022 

Ques 1. Who has been appointed as the captain of Chennai Super Kings in the TATA Indian Premier League 2022?
Ans. Ravindra Jadeja

Ques 2. Who has taken oath as the Deputy Chief Minister of Uttar Pradesh?
Ans. Brajesh Pathak and Keshav Prasad Maurya

Ques 3. Who has been approved by the Reserve Bank of India as the interim Managing Director and CEO of CSB Bank?
Ans. Holocaust Mandal

Ques 4. Mario Marcel, who won the ‘Governor of the Year’ award, was the governor of the Central Bank of which country?
Ans. Chile

Ques 5. Who has addressed the Gulf towns Investment Summit in Srinagar?
Ans. Manoj Sinha

Ques 6. Who is the first chairman of ‘The Reserve Bank Innovation Hub (RBIH)’?
Ans. Commander Kris Gopalakrishnan

Ques 7. To save which animal the World Bank has issued the first wildlife bond.
Ans. To save African black rhinoceros

Ques 8. In which city the National Conference of the Indian Psychiatric Society has started?
Ans. Visakhapatnam

Ques 9. Australia’s vice-captain Steve Smith has become the seventh Australian batsman to become the fastest to how many thousand runs in Test cricket?
Ans. 8000 runs

Ques 10. Which bank has announced the launch of its Green Deposit program for corporate customers?
Ans. DBS Bank India

Ques 11. Devendra Jhajharia, who won the gold medal in the 2004 Paralympics at the 2016 Rio Games, has been honored with which award recently?
Ans. Padma Bhushan

Ques 12. Who is the author of the launch book A Children’s Book The Little Book of Joy?
Ans. Dalai Lama and Desmond Tutu

Ques 13. Which country test-fired an Intercontinental Ballistic Missile (ICBM) named Hwasong-17?
Ans. North Korea

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here