27 January 2022 Current Affairs

0
469
27 January 2022 Current Affairs
27 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 January 2022 

Ques 1. Who has been given Ashok Chakra 2022 recently?
Ans. Baburam (Jammu and Kashmir ASI)

Ques 2. Who has been appointed as the new chairman of the PMLA Adjudicating Authority by the government?
Ans. Vinodanand Jha

Ques 3. Which states have signed an agreement for the construction of Adi Badri Dam?
Ans. Himachal Pradesh and Haryana

Ques 4. Who has written a new book titled ‘The Angels of Kailash’?
Ans. Shubira Prasad

Ques 5. Which Indian films have been nominated for Oscar 2022?
Ans. Jai Bhim and Arabikadalinte Singham

Ques 6. Who has won the 9th Women’s National Ice Hockey Championship?
Ans. Ladakh

Ques 7. Which bank has launched Platina Fixed Deposit Scheme?
Ans. Ujjivan Small Finance Bank

Ques 8. Indian Railways has created a record by running India’s longest train named Vasuki, what is the length of this train?
Ans. 3.5 km

Ques 9. Who has got the title of ICC Men’s Test Cricketer of the Year?
Ans. Joe Root (England)

Ques 10. The Air Quality Management Commission (CAQM) has replaced the Supreme Court-mandated Environment Pollution Control Authority (EPCA) by how many years?
Ans. 22

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here