27 December 2021 Current Affairs

0
143
27 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

27 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 December 2021 

Ques 1.  NASA launched the world’s largest and most powerful space telescope in December 2021. What is the name of the telescope?
Ans. James Webb Space Telescope

Ques 2. Which ministry has celebrated 5th Siddha Day on 23rd December?
Ans. Ministry of AYUSH

Ques 3. Which state launched the ‘Free Smartphone Scheme’ in December 2021?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. Where has DRDO successfully test-fired the indigenous High-Speed ​​HEAT exercise?
Ans. Odisha

Ques 5. Which state tops the overall rank score covering 10 sectors in the Good Governance Index 2021?
Ans. Gujarat

Ques 6. Who has launched TRIFED One Dhan Chronicle?
Ans. Arjun Munda

Ques 7. Which state has launched the ‘Sports Nursery Scheme 2022-23’ to promote sports in the state in December 2021?
Ans. Haryana

Ques 8. Which country has doubled the purchase of gas from Turkmenistan in 2021?
Ans. Russia

Ques 9. In December 2021, the Tamil Nadu government has declared which song as its state anthem?
Ans. Tamil Thai Vazhathu

Ques 10. Who has been appointed by India Yamaha Motor as its new President?
Ans. e-mark

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk
with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here