27 April 2023 Current Affairs

0
161
27 April 2023 Current Affairs
27 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

27 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 27 April 2023 

Ques 1. When is ‘World Hemophilia Day’ celebrated?
Ans. 17 April

Ques 2. Which operation has been launched by the Government of India to evacuate its citizens from war-torn Sudan?
Ans. Operation Kaveri

Ques 3. Prime Minister Narendra Modi has presented which scheme with the award for excellence in public administration?
Ans. PM Gati Shakti National Master Plan

Ques 4. Where has the Center of Academic Excellence been inaugurated by DRDO?
Ans. IIT Hyderabad

Ques 5. Where will the first Digital Science Park in India be set up?
Ans.  Kerala

Ques 6. Which day is celebrated in the state of Manipur?
Ans. khongjom day

Ques 7. Who has won the Barcelona Open title?
Ans. Carlos Alcaraz

Ques 8. What is the theme of World Immunization Week 2023 as per WHO?
Ans. Big Catch Up

Ques 9. Which cricketer has been appointed by Star Sports as a Believe Investor?
Ans. ‘Rishabh Pant’

Ques 10. In which country has Operation Kaveri been launched to bring back around 500 stranded Indians?
Ans. Sudan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here