26 July 2022 Current Affairs

0
42
26 July 2022 Current Affairs
26 July 2022 Current Affairs

 Current Affairs

26 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 26 July 2022 

Ques 1. Eminent social worker Avadh Kaushal, who was awarded which award, has passed away?
Ans. Padma Shri

Ques 2. Who has been conferred with Kerala’s highest film award, Jessie Daniels 2022?
Ans. KP Kumaran

Ques 3. How many films have received nominations in the Feature Film category at the 68th National Film Awards?
Ans. 305 films

Ques 4. Who won the first silver medal for India in the javelin throw by throwing 88.13m in the World Athletics Championships?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 5. Which country used a highly sensitive experiment named Lux ​​Zeppelin to detect dark matter in the universe?
Ans. America

Ques 6. Who was appointed to the International Association of Ports and Harbors in July 2022?
Ans. Ennarasu Karunasana

Ques 7. Dinesh Gunawardene has recently been sworn in as the new 15th Prime Minister of which nation?
Ans. Sri Lanka

Ques 8. According to the Asian Development Bank, what percent of India’s GDP is estimated to be in the financial year 2022-23?
Ans. 7.2 percent

Ques 9. Who has launched Project 17A steel frigate ‘Dunagiri’?
Ans. Rajnath Singh

Ques 10. India and which country have signed an MoU to reintroduce cheetahs to the historic range in India?
Ans. Namibia

Ques 11. What is the rank of India in Ookla’s Speedtest Global Indices 2022?
Ans. 118th place

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here