25 March 2022 Current Affairs

0
102
25 March 2022 Current Affairs
25 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

25 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 25 March 2022 

Ques 1. Which Nation launched the ‘BRICS Vaccine R&D Center and Workshop on Vaccine Cooperation’?
Ans. Bharat

Ques 2. Fitch Ratings has reduced India’s growth forecast for the financial year 2023 to how much.
Ans. 8.5 percent

Ques 3. “Wrist Assured: An Autobiography” based on the biography of which former Indian cricket captain has been authored by R Kaushik recently?
Ans. Gundappa Ranganatha Vishwanath

Ques 4. Which country has announced an investment of Rs 320,000 crore in India over the next five years?
Ans. Japan

Ques 5. Former President of which country Shahabuddin Ahmed has passed away?
Ans. Bangladesh

Ques 6. Who has topped the 2022 M3M Haroon Global Rich List?
Ans. Elon Musk

Ques 7. Which kingdom has become the first paperless assembly by implementing the e-Vidhan application?
Ans. Nagaland

Ques 8. In which town of United Arab Emirates has the World Para Athletics Grand Prix been organized recently?
Ans. Dubai

Ques 9. Which IIT has developed new technology to provide ultrasound images?
Ans. IIT Madras

Ques 10. When is World Tuberculosis Day celebrated?
Ans. 24 March 2022

Ques 11. Which Indian digital payments company has acquired freelance entrepreneur network GigIndia?
Ans. Phonepay

Ques 12. It has become the first state in the country to introduce carbon-neutral farming methods.
Ans. Kerala

Ques 13. ‘EX-DUSTLIK’ is a joint defense exercise conducted between the armed forces of India and which country?
Ans. Uzbekistan

Ques 14. Which Nation has been linked to the Continental Europe Synchronous Area?
Ans. Ukraine

Ques 15. Who has been given the Abel Prize 2022?
Ans. Dennis Parnell (USA)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here