24 May 2023 Current Affairs

0
117
24 May 2023 Current Affairs
24 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

24 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 24 May 2023 

Ques 1. When is ‘International Family Day’ celebrated?
Ans. May 15

Ques 2. Creating history, which metro has successfully operated underwater metro rail for the first time in India?
Ans. Kolkata Metro

Ques 3. Which woman is known as Hockey Sarpanch?
Ans. Neeru Yadav

Ques 4. NCB has seized 2500 kg of drugs off the coast of which state?
Ans. Kerala

Ques 5. Which country has issued a warning to Afghanistan for violating Helmand river water rights?
Ans. Iran

Ques 6. Rajasthan government has signed MoU with which country for efficient management of drinking water in the state?
Ans. Denmark

Ques 7. Which union ministry has launched the ’75/25′ initiative?
Ans. Ministry of Health and Family Welfare

Ques 8. Who has inaugurated the Indian Pavilion at the Cannes Film Festival?
Ans. Dr. L. Murugan

Ques 9. How many cities of the state will be developed Geographic Information System (GIS) based 3D city model?
Ans. four

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here