24 December 2021 Current Affairs

0
279
24 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

24 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 24 December 2021 

Ques 1. In which town of Uttar Pradesh did Modiji lay the foundation stone of Banas Dairy Complex at Industrial Development Authority Food Park on 23rd December?
Ans. Varanasi

Ques 2. NASA has released the sound recorded by the Juno mission near which planet’s moon Ganymede?
Ans. Jupiter

Ques 3. The Government of India and Germany Development Bank has been signed a loan of 442.26 million euros for which metro rail project?
Ans. Surat Metro Rail Project

Ques 4. Which female sportsperson has been appointed as a member of the Badminton World Federation Athletes Commission along with 5 others?
Ans. PV Sindhu

Ques 5. Which kingdom Chief Minister Naveen Patnaik has inaugurated the state’s longest bridge “T-Setu” on Mahanadi?
Ans. Odisha

Ques 6. Who has approved the acquisition of Air India by Tata Sons subsidiary Tales?
Ans. Competition Commission of India

Ques 7. Which medal has India’s hockey team won in the Asian Champions Trophy-2021?
Ans. bronze medal

Ques 8. Which country has announced the end of censorship in cinematic releases?
Ans. United Arab Emirates

Ques 9. In which country successfully test-fired the advanced range version of indigenously developed Babur cruise missile 1B?
Ans. Pakistan

Ques 10. Who has been appointed as the new Managing Director and Chief Executive Officer of BrahMos Aerospace Limited?
Ans. Atul Dinkar Rane

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk
with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here