23 September 2021 Current Affairs

0
166
23 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

23 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 23 September 2021 

Ques 1. What is the rank of India in the Global Innovation Index 2021 ranking release by the World Intellectual Property Organization?
Ans. 46th place

Ques 2. English language writer Ruskin Bond, Hindi litterateur Vinod Kumar Shukla and how many other writers have been selected for Sahitya Akademi Fellowship?
Ans. 6

Ques 3. Indian women’s team captain Mithali Raj has achieved the feat of completing how many thousand runs?
Ans. 20 thousand

Ques 4. Which state government has declared “Cooper Mahseer” as the state fish?
Ans. Sikkim

Ques 5. Which day is celebrated all over the world on 22nd September?
Ans. world rose day

Ques 6. National telemedicine service e-Sanjeevani has completed more than how many crore consultations?
Ans. 1.2 crore

Ques 7. Name the Union Steel Minister, who has launched Dashboard 2.0 of the Ministry of Steel in New Delhi.
Ans. Shri Ramchandra Prasad Singh

Ques 8. Who has honored Brigadier SV Saraswati with the National Florence Nightingale Award 2020?
Ans. Shri Ramnath Kovind

Ques 9. How long has the Central Board of Direct Taxes extended the deadline for linking PAN and Aadhaar?
Ans. 31 March 2022

Ques 10. On 17th September, which country has set a world record for administering 5 crore Kovid vaccines in a day?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here