23 March 2023 Current Affairs

0
225
23 March 2023 Current Affairs
23 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

23 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 23 March 2023 

Ques 1. When is International Mathematics Day celebrated?
Ans. March 14

Ques 2. When has the fourth phase of Sagar Parikrama started covering 3 districts of Karnataka?
Ans. 18 March 2023

Ques 3. Which country’s former cricketer Timpen has announced his retirement from cricket?
Ans. Australia

Ques 4. Where has the 84th Raising Day of the Central Reserve Police Force (CRPF) been celebrated?
Ans. Paldi Khichiyan, Jodhpur

Ques 5. India’s first Chief of Defense Staff (CDS) General Bipin Rawat has been awarded which award posthumously?
Ans. Padma Vibhushan

Ques 6. Which day is celebrated every year on 22 March?
Ans. World Water Day

Ques 7. According to the Ramnagar inscription, who founded the Gond dynasty?
Ans. Yadavaraya

Ques 8. Which country’s Ann Se Young won the women’s title in the All England Open Badminton Championship 2023?
Ans. north south korea

Ques 9. Who has included two places in India Mayurbhanj and Ladakh in the list of the world’s greatest places?
Ans. 2023 by Time magazine

Ques 10. The 4th Defense Cooperation Dialogue has been held between India and which country in the recent past?
Ans. Maldives

Ques 11. The first convocation ceremony of which university has been celebrated?
Ans. Bikaner Technical University, Bikaner

Ques 12. Who has released the book, Dharmajeevan Gatha?
Ans. Narendra Modi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here