23 December 2021 Current Affairs

0
394
23 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

23 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 23 December 2021 

Ques 1. Who has been arranged as the new director of NCRB?
Ans. Vivek Gogia

Ques 2. Which state government has started the UDAN scheme?
Ans. Rajasthan

Ques 3. Which bank has appointed Shashank Srivastava and Sardar Baljit Singh as non-official directors (NOD) for three years, in December 2021?
Ans. Bank of Maharashtra

Ques 4. Karl Nehmer has been sworn in as the Chancellor of which nation?
Ans. Austria

Ques 5. Which state has decided to give 1% reservation to transgenders of all ranks in the police department in December 2021?
Ans. Karnataka

Ques 6. GT Nanavati has passed away, who was he?
Ans. Judge

Ques 7. Who among the following has designed the next generation Armored Engineer Reconnaissance Vehicle (AERV) inducted into the Corps of Engineers of the Indian Army in December 2021?
Ans. DRDO

Ques 8. GAIL has signed an agreement to set up a “bioethanol plant” in which state?
Ans. Gujarat

Ques 9. In December 2021, National Stock Exchange (NSE) has launched which of the following corporate governance initiatives?
Ans. NSE Prime

Ques 10. In December 2021, which of the following has acquired a 4.93 percent stake in (IGX) Indian Gas Exchange Limited?
Ans. Indian Oil Corporation

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here