23 April 2022 Current Affairs

0
54
23 April 2022 Current Affairs
23 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

23 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 23 April 2022 

Ques 1. Which Kingdom Department of Rural Development and Panchayati Raj has launched an app ‘Jan Surveillance’ under the e-governance initiative?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 2. The Nation’s first drone school has opened in which city?
Ans. Gwalior

Ques 3. Who has been appointed as the acting secretary and defense advisor to USA Vice President Kamala Harris?
Ans. Shanti Sethi

Ques 4. Delhi government has appointed MLA Saurabh Bhardwaj as the vice-president of?
Ans. Delhi Jal Board

Ques 5. Which country India has decided to set up the ‘Education and Skill Development Working Group’?
Ans. America

Ques 6. Where is the ‘Sharad Mahotsav’ celebrated in Rajasthan?
Ans. Mount Abu

Ques 7. The Prime Minister of which Nation has come on an eight-day visit to India?
Ans. Sri Lanka

Ques 8. Who was the main leader of ‘The Young Bengal Movement?
Ans. Henry Vivian Derozio

Ques 9. Which has become the first state in the country to get L Route Server?
Ans. Rajasthan

Ques 10. Name the wind which changes its direction according to the season.
Ans. Monsoon

Ques 11. Which union ministry has hosted the “National Metallurgist Award 2021” event?
Ans. Ministry of Steel

Ques 12. Which state has become the first to develop a ‘Migration Tracking System App’?
Ans. Maharashtra

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here