22 September 2021 Current Affairs

0
85
22 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

22 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 22 September 2021 

Ques 1. Which Emmy Awards were announced in which television star RuPaul has become the black to win the most number of awards at the Emmy Awards?
Ans. 73rd

Ques 2. Which Indian actor has been honored by the Hindu University of America with an honorary doctorate in Hindu studies?
Ans. Anupam Kher

Ques 3. Which university has been renamed Raja Shankar Shah University by the Government of Madhya Pradesh?
Ans. Chhindwara University

Ques 4. To promote women empowerment, which organization has handed over the command of its RCC company to a female military officer for the first time?
Ans. border roads organization

Ques 5. Which day is celebrated all over the world on 21st September?
Ans. International Day of Peace and World Alzheimer’s Day

Ques 6. Which group has been announced to stop publication of the “Doing Business” report due to allegations of irregularities?
Ans. world bank group

Ques 7. Punjab Energy Development Agency has tied up with CESL for charging stations for electric vehicles in which state?
Ans. Punjab

Ques 8. How many Indian projects have been selected for the Environment “Earth shot” award?
Ans. 2 projects

Ques 9. Which ministry has launched the “Ek Pahal Drive” campaign?
Ans. Ministry of Law and Justice

Ques 10. Congress Dalit leader Charanjit Singh Channi has been appointed as the new Chief Minister of which state?
Ans. Punjab

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here