22 January 2022 Current Affairs in English

0
363
22 January 2022 Current Affairs
22 January 2022 Current Affairs in English

Current Affairs

22 January 2022 Current Affairs in English: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 22 January 2022 

Ques 1. Which country HAL has signed an agreement for helicopter export?
Ans. Moroshis

Ques 2. Where was the Amar Jawan Jyoti torch located?
Ans. India Gate

Ques 3. Which Indian female tennis player has announced her retirement?
Ans. Sania Mirza

Ques 4. Where is the National War Memorial located?
Ans. India Gate, New Delhi

Ques 5. Which country has declared Nusantara as its new capital?
Ans. Indonesia

Ques 6. Which missile was successfully test-fired by India from Chandipur in Odisha on 20 January 2022.
Ans. Brahmos supersonic cruise missile

Ques 7. Which country has completed the successful test of Arrow-3?
Ans. Israel

Ques 8. The CEO of which covid 19 vaccine maker company has won the $1 million Genesis award.
Ans. CEO of Pfizer

Ques 9. According to the report, what percent growth was recorded in digital payments in September 2021?
Ans. 40%

Ques 10. Recently who has been made the captain of the ICC Men’s T20 Team of the Year.
Ans. Babar Azam (Pakistan)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, 22 January 2022 Current Affairs in English

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here