22 February 2022 Current Affairs

0
248
22 February 2022 Current Affairs
22 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

22 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 22 February 2022 

Ques 1. When is World Social Justice Day celebrated?
Ans. 20 February 2022

Ques 2. Who has got the Best Actor Award?
Ans. Ranveer Singh

Ques 3. Who is the author of the recently launched book A Nation to Protect?
Ans. Priyam Gandhi Modi

Ques 4. Which state government has unveiled a new biotechnology policy?
Ans. Gujarat

Ques 5. Dadasaheb Phalke Award 2022 Which film has won the Film of the Year award?
Ans. Pushpa: The Rise

Ques 6. Who have appointing as the new director of the Institute of Economic Development?
Ans. Chetan Ghat

Ques 7. Where has the Dung-Dhan Plant been inaugurated?
Ans. Indore

Ques 8. Ravish Tiwari has passed away, he belongs to which field.
Ans. Journalist

Ques 9. Which country will chair the G20 for the first time from December 1, 2022, to November 30, 2023?
Ans. India

Ques 10. The Government of India has tied up with the World Bank for how much loan for the implementation of the reward project.
Ans. $115 million

Ques 11. Which ministry has been launched the “Beneficiaries se Baru” initiative?
Ans. Ministry of Housing and Urban Affairs

Ques 12. Which scheme has been launched by the central government to establish India as a global source of the health sector?
Ans. Heal by India

Ques 13. Who has become the first player to score a triple century in a first-class debut match?
Answer: Sakibul Ghani of Bihar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here