21 May 2022 Current Affairs

0
220
21 May 2022 Current Affairs
21 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 21 May 2022 

Ques 1. The second phase of the wellness mother campaign has started?
Ans. quota

Ques 2. Which automaker company has appointed B Govindarajan as its chief executive officer?
Ans. Royal Enfield

Ques 3. Who has won the Bangari Mathai Forest Champion Award 2022?
Ans. Cecil Nadjebete

Ques 4. Novak Djokovic of Serbia has won which edition of the Italian Open by defeating Stefanos Tsitsipas recently?
Ans. 79th edition

Ques 5. Which country has become the top press recipient in 2021?
Ans. India

Ques 6. Where is the world’s longest suspension footbridge open?
Ans. Czech Republic

Ques 7. According to the recent landmark judgment of the Supreme Court, the recommendation of which body is not binding on the Center and the State?
Ans. Goods and Services Tax (GST) Council

Ques 8. Where in India will the Skill India International Center be set up to increase employment opportunities?
Ans. Varanasi

Ques 9. Which IPL team has created the record for the biggest opening partnership in IPL history in IPL 2022?
Ans. Lucknow Super Giants

Ques 10. In which state ‘Utkarsh Samaroh’ program was organized?
Ans. Gujarat

Ques 11. Under which Article of the Constitution, did the Supreme Court order the release of Rajiv Gandhi’s assassination convict AG Perarivalan?
Ans. Article 142

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here