20 December 2021 Current Affairs

0
760
20 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

20 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 20 December 2021 

Ques 1. When is World Minority Rights Day celebrated every year?
Ans. 18 December

Ques 2. Who has been appointed as the president of the Chiefs of Staff Committee?
Ans. M M Naravane

Ques 3. Who has been elected as the President of the Indian News Society on 17th December 2021?
Ans. Mohit Jain

Ques 4. What is the name of the typhoon that hit the island of Siargao in the southern Philippines?
Ans. Typhoon Rai

Ques 5. Which state government has declared ‘Tamil Thai Vaajthu’ as the state song on 17th December 2021?
Ans. Tamil Nadu

Ques 6. Defense Minister Shri Rajnath Singh presented Defense Minister’s Award for Excellence 2021 in which edition of Foundation Day of Directorate General Defense Estates in New Delhi?
Ans. 96th

Ques 7. Recently which state has started Sahay Yojana?
Ans. Jharkhand

Ques 8. In which stadium the first-ever national-level Khelo India Women’s Hockey League has been inaugurated?
Ans. Major Dhyan Chand National Stadium

Ques 9. Who has been awarded the Golden Peacock Environmental Management Award 2021?
Ans. SAIL

Ques 10. Recently which of the following government has joined hands with the Food and Agriculture Organization (FAO) and the Indian Council of Agricultural Research (ICAR) to adopt sustainable agri-food systems?
Ans. Government of Andhra Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here