19 September 2021 Current Affairs

0
150
19 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

19 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 19 September 2021 

Ques 1. Who has announced a new tripartite security partnership for the Indo-Pacific region?
Ans. Joe Biden

Ques 2. In which town the cabinet has approved Eklavya Model Residential School?
Ans. Visakhapatnam

Ques 3. Indian cricket team captain Virat Kohli has announced to quit the captaincy of which cricket format?
Ans. T20 format

Ques 4. The Union Cabinet has approved MoU with which country for Disaster Risk Reduction?
Ans. Italy

Ques 5. On the birthday of Prime Minister Narendra Modi, the BJP has announced to run a service-dedication drive for how many days?
Ans. 20 days

Ques 6. Which woman has been elected as the Chairperson of the International Civil Aviation Organization’s Committee on Aviation Safety?
Ans. Shefali Juneja

Ques 7. Who has launched the skill development scheme for children from far-flung areas?
Ans. Indian Railways

8. Which edition of Sco Peaceful Mission 2021 has been organized in the Orenburg region of West Russia?
Ans. sixth edition

Ques 9. How many Sheikya astronauts have been launched by SpaceX on a private Earth orbit?
Ans. Four

Ques 10. What is the theme of World Voice Day, 2021?
Ans. One world many voices

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here