19 July 2023 Current Affairs

0
96
19 July 2023 Current Affairs
19 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

19 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 19 July 2023 

Ques 1. India and which country have signed an agreement to build three ‘Scorpion submarines’?
Ans. France

Ques 2. When is ‘V Paper Bag Day’ celebrated?
Ans. July 12

Ques 3. Who launched the website of Disaster Relief Fund?
Ans. Chief Minister of North Himachal Pradesh

Ques 4. Which country has declared a state of emergency to deal with rising food prices?
Ans. Nigeria

Ques 5. In which district of Rajasthan, in the modern Gaushala, RO plant has been installed for drinking water for cows?
Ans. Churu

Ques 6. Where is India’s first Vedic theme park opened?
Ans. Noida

Ques 7. When did the Indian Council of Agricultural Research celebrate its foundation day?
Ans. 16 July

Ques 8. Athur betel leaves from Thoothukudi district of which state have got GI tag?
Ans. Tamil Nadu

Ques 9. IIT Delhi has announced the opening of its first global campus in which city?
Ans. Abu Dhabi

Ques 10. Government of India has set up a new internal oversight mechanism for official data, it has replaced
Ans. Standing Committee on Statistics

Ques 11. When was Chadrayan 3 launched?
Ans. 14 July

Ques 12. Which company is all set to resume crude oil exploration operations in Iraq, after 18 years of windfall?
Ans. ONGC Videsh Limited

Ques 13. Who has been appointed as the Director General of Harishchandra Mathur State Public Service Institute?
Ans. Naveen Mahajan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here