18 September 2021 Current Affairs

0
118
18 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

18 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 18 September 2021 

Ques 1. In which city the Air Force will organize an air show on 26 September?
Ans. Srinagar

Ques 2. Which airport has been declared as Customs Notified Airport by CBIC?
Ans. Kushinagar Airport

Ques 3. Who has launched Parliament TV?
Ans. Narendra Modi

Ques 4. Which assembly has declared the encroachment of temple land?
Ans. Tamilnadu

Ques 5. Who has inaugurated 2 new offices of the Ministry of Defense at Kasturba Gandhi Marg and Africa Avenue in Delhi?
Ans. Narendra Modi

Ques 6. Which company has issued India’s first Euro Green Bond?
Ans. Power Finance Corporation Limited

Ques 7. In which East Asia summit the virtual meeting of Energy Ministers have been organized?
Ans. 15th

Ques 8. Union Home and Cooperation Minister who has inaugurated police buildings in Ahmedabad, Gujarat and launched the Setu application?
Ans. Mr. Amit Shah

Ques 9. Which initiative has been launched by NITI Aayog and RMI India to promote zero-pollution delivery vehicles?
Ans. zero campaign

Ques 10. Who has been included in Time Magazine’s list of 100 Influential People?
Ans. PM Modi, Mamata Banerjee

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here