18 April 2022 Current Affairs

0
55
18 April 2022 Current Affairs
18 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 18 April 2022 

Ques 1. Who has released the book titled ‘Here Yourself’?
Ans. Prem Rawat

Ques 2. Which Kingdom ranks first in NITI Aayog’s Export Readiness Index 2021?
Ans. Gujarat

Ques 3. Which Indian chess player has won the prestigious Reykjavik Open chess tournament?
Ans. R Pragyanand

Ques 4. Which country’s famous mathematician Dennis Parnell Sullivan has won the ‘Abel Prize’?
Ans. America

Ques 5. Which state government has announced the launch of the ‘Him Prahari’ scheme for ex-servicemen and youth?
Ans. Uttarakhand

Ques 6. Name the factory of Jaipur state where artists used to make paintings and miniatures?
Ans. Surat Khana

Ques 7. When is ‘Siachen Day’ celebrated?
Ans. April 13

Ques 8. India and which country have organized the 2+2 Defense and External Affairs Ministry talks in Washington?
Ans. America

Ques 9. Where was the Theosophical Society founded?
Ans. New York

Ques 10. Grafting technology has been launched in Tamil Nadu to increase the yield of which crop?
Ans. Eggplant

Ques 11. Who has become the fastest Indian player to hit 100 sixes in the history of the Indian Premier League?
Ans. Hardik Pandya

Ques 12. Which Nation has successfully test-fired the ‘HELINA’ guided-missile system?
Ans. India

Ques 13. What is the cause of measles disease?
Ans. virus

Ques 14. Which country will be the special guest at the 29th Abu Dhabi International Book Fair starting from April 24?
Ans. India

Ques 15. Which kingdom government has launched a portal for complaints related to crop insurance?
Ans. Haryana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here