17 July 2022 Current Affairs

0
87
17 July 2022 Current Affairs
17 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 17 July 2022 

Ques 1. Which former Indian captain has been honored by the British Parliament?
Ans. Sourav Ganguly

Ques 2. What is the inflation rate based on the All India Wholesale Price Index (WPI) in June 2022?
Ans. 15.18%

Ques 3. Where has Prime Minister Narendra Modi inaugurated Bundelkhand Expressway in (UP) Uttar Pradesh?
Ans. Manytheri village, Jalaun district

Ques 4. Who has been appointed as the Ambassador of India to Bhutan?
Ans. Sudhakar Dalela

Ques 5. Which union ministry implements the ‘Mission Shakti’ scheme?
Ans. Ministry of Women and Child Development

Ques 6. To whom NASSCOM has tied up for Digivani Call Center?
Ans. With Google

Ques 7. Which state has recorded the first case of monkeypox?
Ans. Kerala

Ques 8. Exemption of State and Central Taxes and Levies (ROSCTL) Scheme is associated with which union ministry?
Ans. Ministry of commerce and industry

Ques 9. Who has become the new High Commissioner of Bangladesh to India?
Ans. Mustafizur Rahman

Ques 10. When is Youth Skills Day celebrated across the world?
Ans. 15 July

Ques 11. When is National Plastic Surgery Day celebrated?
Ans. 15th July

Ques 12. Which state government has tied up with UNICEF for employment opportunities for students?
Ans. Delhi Government

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here