17 January 2022 Current Affairs

0
257
17 January 2022 Current Affairs
17 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 17 January 2022 

Ques 1. Which person has been honored with the Nelson Mandela World Humanitarian Award?
Ans. Ravi Gaikwad

Ques 2. From whom has the Global Economic Prospects report been released?
Ans. World Bank

Ques 3. In which country has the world’s heaviest supersonic fighter aircraft White Swan Tu-160M ​​bomber has made its first flight?
Ans. Russia

Ques 4. What is the position of India in the ‘Digital Evolution Scorecard 2020’?
Ans. Fourth

Ques 5. Who has been appointed as the new chief of ISRO in January 2022?
Ans. S Somnath

Ques 6. Kamal Khan has passed away, who was he?
Ans. Journalist

Ques 7. In which year the Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana was launched?
Ans. 2015

Ques 8. The Governor of which kingdom has launched the COVA-Chd app?
Ans. Punjab

Ques 9. Who has been topped the Forbes list of highest-paid female players?
Ans. Naomi Osaka

Ques 10.  Which department has introduced the provisions of the newly implemented Faceless Penalty Scheme?
Ans. Income Tax Department

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here