17 December 2021 Current Affairs

0
334
17 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

17 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 17 December 2021 

Ques 1. Researchers from Kusum School of Biological Sciences of which IIT institute have developed a test to detect Omicron in 90 minutes?
Ans. IIT Delhi

Ques 2. In which the state of India, the country’s first drone fair has been organized in Gwalior?
Ans. North – Madhya Pradesh

Ques 3. Which e-learning platform has been launched by Delhi Police at All India Council for Technical Education Auditorium?
Ans. Unnati

Ques 4. Recently, who has given the approval to widen the roads to double lanes for the Char Dham project?
Ans. Supreme Court

Ques 5. Who has recently been named as the Person of the Year by Time Magazine?
Ans.  Elon Musk (Tesla)

Ques 6. Which French luxury group has appointed Indian-origin Lina Nair as its Global major Executive in London?
Ans. Shanail

Ques 7. By which year New Zealand has declared its country to be a completely smoke-free country?
Ans. 2027

Ques 8. Which day is celebrated all over India on 16th December?
Ans. Vijay Diwas (1971)

Ques 9. Which nation has become the first country in the European Union to legalize cannabis for home and personal use?
Ans. North Malta

Ques 10. Which country’s National Unity Government has officially approved the use of “tether” cryptocurrency?
Ans. North – Myanmar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here