• Sat. Mar 2nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

16 May 2023 Current Affairs16 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 May 2023 

Ques 1. In which state ‘Bihan Mela’ is celebrated by the Kondh tribe?
Ans. Odisha

Ques 2. Where has the ‘Chief Minister Free Medicine Scheme’ and ‘E-Mitra’ scheme been launched to give benefits of state schemes to the migrant Rajasthani people of Delhi?
Ans.  Bikaner House, New Delhi

Ques 3. When is World Athletics Day celebrated?
Ans. May 07

Ques 4. Which state government has handed over 2 lakh acres of “dotted land” lying since the British era to the farmers?
Ans. Government of Andhra Pradesh

Ques 5. Which state’s Chief Minister has launched ‘Geeta Karmikula Bima Yojana’?
Ans. Telangana.

Ques 6. Which company has appointed K Balagopalan as the Managing Director of India?
Ans. puma

Ques 7. Whose foundation day is celebrated on 07th May?
Ans. BRO

Ques 8. Which place has Rajasthan got in the country in better development under ‘MAJMA’ program in Smart City Project?
Ans. third

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *