16 February 2022 Current Affairs

0
734
16 February 2022 Current Affairs
16 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 16 February 2022 

Ques 1. When is the 147th Foundation Day of the Indian Meteorological Department celebrated?
Ans. 15 January

Ques 2. Which foundation day has been celebrated by the Agricultural Products Export Development Authority (APEDA) on 13th February 2022?
Ans. 36th

Ques 3. Who has been appointed as the new Chief Executive Officer and Managing Director of Air India?
Ans. Ilkar Icy

Ques 4. Which bank has become the largest and fastest-growing UPI beneficiary bank in India?
Ans. Paytm Payments Bank

Ques 5. Who is the author of the book How to Prevent the Next Pandemic?
Ans. Bill Gates

Ques 6. India has supported which country to overcome the foreign exchange crisis?
Ans. Sri Lanka

Ques 7. Who has been appointed as the new President of the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI)?
Ans. Debashish Mitra

Ques 8. Who will set up the country’s biggest wrestling academy?
Ans. Indian Railways

Ques 9. AISCD has got approval to organize the first World Deaf T20 Cricket Championship 2023 in which state?
Ans. Kerala

Ques 10. Recently who has become the first country to allow drones to fly in civilian airspace.
Ans. Israel

Ques 11. When is ‘International Epilepsy Day 2022’ observed?
Ans. February 14

Ques 12. What is the rank of India in the 9th US Green Building Council?
Ans. Third place

Ques 13. Which bank has tied up with NSE Academy (National Stock Exchange of India Ltd.) to launch five online courses?
Ans. SBI

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs in English

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here