16 December 2021 Current Affairs

0
234
16 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

16 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 16 December 2021 

Ques 1. Which annual Dr. Ida S. Scudder Oration Award?
Ans. 10th

Ques 2. Who has launched “Conyok 2021-22” in partnership with Bharti Foundation?
Ans. NITI Aayog

Ques 3. India has invited the chief chief guests of how many Central Asian countries for the Republic Day celebrations 2022?
Ans. Five

Ques 4. Who has started the “Delhi ki Yogshaala” program in Delhi?
Ans. Arvind Kejriwal

Ques 5. Which state government has announced to set up “General Category Commission”?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. According to the Global Health Security Index 2021, what is the rank of India out of 195 countries?
Ans. 66th place

Ques 7. Which sports player Jhili Dalbehera has won gold medal in Commonwealth Championship?
Ans. lifting weights

Ques 8. Who has surpassed Lewis Hamilton to win his first “Formula One” world title at the Abu Dhabi Grand Prix?
Ans. Max Verstappen

Ques 9. Which country has been re-elected to the International Maritime Organization for 2022-2023 under Category B states?
Ans. India

Ques 10. Which country has become the first country in the world to have a working week of four and a half days?
Ans. United Arab Emirates

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here