15 February 2022 Current Affairs

0
285
15 February 2022 Current Affairs
15 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 15 February 2022 

Ques 1. Recently who has become the brand ambassador of agritech startup company ‘Krishi Network’?
Ans. Pankaj Tripathi

Ques 2. When is the first Anti-Smuggling Day observed?
Ans. On 11 February 2022

Ques 3. Which country the Government of Jammu and Kashmir has signed an MoU for ‘Improving Sheep Farming Sector’?
Ans. New Zealand

Ques 4. Who has inaugurated the long rail-cum-road bridge over the river Ganga in Bihar?
Answer: Nitin Gadkari

Ques 5. Recently who has released the Reimagining Healthcare in India report?
Ans. NITI Aayog

Ques 6. The co-discoverer of HIV and Nobel laureate ‘Luc Montagnier’ has passed away, he was a scientist of which country?
Ans. France

Ques 7. Which kingdom governor has launched QR code-based mechanism for authentication?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 8. NASA’s Parker Solar Probe has taken images of the surface of which planet from space?
Ans. Vesper

Ques 9. Who has announced Hope Express to prevent cancer?
Ans. Health Minister of Maharashtra (Rajesh Tope)

Ques 10. Recently Belarus and which country has started a joint military exercise near the Belarusian border with Ukraine?
Ans. Russia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here