15 December 2021 Current Affairs

0
204
15 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

15 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 15 December 2021 

Question 1. Indian mathematician, who has been awarded the 2021 DST-ICTP-IMU Ramanujan Prize?
Answer – Neena Gupta

Question 2. Which bank has been distinguished with 2 DigiDhan awards by the Union Ministry of Information Technology and Electronics?
Answer – Karnataka Bank

Question 3. Prime Minister Narendra Modi has dedicated the Kashi Vishwanath Corridor to the nation, built at a total cost of about how many crores?
Answer – Rs 900 crore

Question 4. Union Minister of Social Justice and Empowerment who has launched the National Helpline Against Atrocity “14566”?
Answer – Dr. Virendra Kumar

Question 5. When is the National Energy patronage Day celebrated?
Answer – 14 December

Question 6. Which day is celebrated whole over the world on 14th December?
Answer – International Monkey Day

Question 7. Which player has won the FIDE World Championship held in Dubai?
Answer – Magnus Carlsen

Question 8. In which country’s 70th Miss Universe 2021 held in Elliot, India’s Harnaaz Kaur Sandhu has won the Miss Universe title?
Answer – Israel

Question 9. Western Allies and which country has announced funding for the construction of an undersea cable in the Pacific Ocean?
Answer – Japan

Question 10. In which kingdom five drone schools will be set up by the central government?
North – Madhya Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here