15 April 2022 Current Affairs

0
117
15 April 2022 Current Affairs
15 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 15 April 2022 

Ques 1. Where will India’s tallest medical tower be built?
Ans. Jaipur

Ques 2. Made India’s first indigenous polycentric prosthetic knee.
Ans. IIT Madras

Ques 3. Who has won the 11th Delhi Golf Club Ladies Open Amateur Golf Championship?
Ans. Riya Jadon

Ques 4. When is International Turban Day celebrated?
Ans. 13th April

Ques 5. Which Nation has successfully test-fired Shaheen Three missile?
Ans. Pakistan

Ques 6. When is Siachen Day celebrated?
Ans. On 13th April 2022

Ques 7. Who has won the prestigious O Henry Prize?
Ans. Amar Mitra

Ques 8. Which Nation has become the first to give legal authority to animals?
Ans. Ecuador

Ques 9. According to a recent report, which Kingdom has had the highest incidence of forest fires in the last two decades?
Ans. Mizoram

Ques 10. Who has been appointed as the chief coordinator of India’s G20?
Ans. Harshvardhan Shringla

Ques 11. Who has chaired the 20th meeting of NTCA?
Ans. Bhupendra Yadav

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here