14 July 2022 Current Affairs

0
45
14 July 2022 Current Affairs
14 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

14 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 14 July 2022 

Ques 1. When is ‘World Zoonos Day’ celebrated?
Ans. 06 July

Ques 2. Who attended the youth conference organized by “My Home India”.
Ans. President Ram Nath Kovind

Ques 3. ‘OALP’ and ‘HELP’ are sometimes found in the news and are associated with which field?
Ans. Oil

Ques 4. Who has launched Pariksha Sangam Portal?
Ans. CBSE

Ques 5. BK Singhal has passed away, who was he?
Ans. Father of Indian Internet

Ques 6. According to the ‘World Population Prospects 2022’ report, India is projected to overtake China as the world’s most populous country in which year?
Ans. 2023

Ques 7. Which airlines have been granted Air Operator Certificate by the Directorate General of Civil Aviation?
Ans. Akasa Air

Ques 8. Peter Brooke has passed away Who was he?
Ans. theater director

Ques 9. According to the United Nations report, which country will overtake China in population next year?
Ans. India

Ques 10. Singilla National Park, which was in news, is located in which state?
Ans. West Bengal

Ques 11. Which medal has Alfia Pathan won in Ellorda Boxing Cup 2022?
Ans. Gold

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here