14 December 2021 Current Affairs

0
143
14 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

14 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 14 December 2021 

Ques 1. When is the International Day of Universal Health Coverage observed every year?
And. 12 December

Ques 2. Invest India and which telecom company has launched the “Startup Innovation Challenge”?
Ans. airtel

Ques 3. Haiderpur Wetland located in which kingdom of India has been recognized under the Ramsar Convention on Wetlands of 1971?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. In which edition of India Skills Report 2022 released by Wheebox, Maharashtra has been ranked first?
Ans. 9th Edition

Ques 5. Who else has entered into an agreement with Federal Bank for bancassurance?
Ans. Star Health Insurance

Ques 6. Which ministry has hosted an event named “Digital Payment Festival”?
Ans. Ministry of Electronics and Information Technology

Ques 7. Union Minister Shri Sarbananda Sonowal has launched a river cruise service at Mormugao port located in which state?
Ans. Goa

Ques 8. Which country has implemented its new “Zero Kovid Policy”?
Ans. Hong Kong

Ques 9. Who has won the title of Miss Universe 2021?
Harnaaz Sandhu

Ques 10. Who was honored with the Icon Award of the 21st Century?
Ans. Amit Goenka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here