14 April 2022 Current Affairs

0
107
14 April 2022 Current Affairs
14 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

14 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 14 April 2022 

Ques 1. What is the purpose of this app launched by the central government?
Ans. Ensuring the supply of electricity in the country

Ques 2. In which country has the emergency been lifted?
Ans. Sri Lanka

Ques 3. What is the barresheet that has been in the recent news?
Ans. Israel Chandrayaan

Ques 4. Who has been appointed as the new Anti-Terrorist Squad Chief of Uttar Pradesh?
Ans. Naveen Arora

Ques 5. With which country did India sign a bilateral agreement for political, economic, and cultural cooperation?
Ans. Netherlands

Ques 6. Which kingdom government has constituted the committee on National Education Policy?
Ans. West Bengal

Ques 7. SBI has signed MoU to empower small businesses in the country.
Ans. Paisalo (PAISALO)

IQues 6. n which kingdom One Health Framework has been launched as a pilot project?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. Recently Sabuj Sathi Yojana was selected for the WSIS Awards, this is the project which states?
Ans. West Bengal

Ques 10. Reserve Bank Of India (RBI) has imposed a fine of Rs 93 lakh on Axis Bank and which bank?
Ans. IDBI Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here