13 June 2022 Current Affairs

0
75
13 June 2022 Current Affairs
13 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

13 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. These posts are very important for all the candidates preparing for the competitive exam.

Current Affairs 13 June 2022 

Ques 1. Which is the most represented country in the Asia University Rankings-2022 released by (THE) Times Higher Education?
Ans. Japan

Ques 2. Defense Minister Rajnath Singh handed over 12 high-speed Coast Guard boats to which country on 09 June 2022?
Ans. Vietnam

Ques 3. Which bank has recently been fined more than Rs 27 lakh by the Reserve Bank of India (RBI)?
Ans. Punjab and Sind Bank

Ques 4. Which Kingdom government has launched a special care campaign ‘Aanchal’ for pregnant women?
Ans. Rajasthan

Ques 5. Who visited Libreville, the capital of Gabon?
Ans. Vice President Venkaiah Naidu

Ques 6. When is ‘World Environment Day celebrated?
Ans. 05 June

Ques 7. When was Global Mother and Father’s Day celebrated recently?
Ans. June 1

Ques 8. Scientists of which country have identified the new coronavirus in commonly found rodents?
Ans. Sweden

Ques 9. In which city famous singer Krishnakumar Kunnath (KK) passed away at the age of 53?
Ans. Kolkata

Ques 10. Where has the (ISRO) Indian Space Research Organisation chairman inaugurated the new spacecraft manufacturing facility?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here